Обичаният български актьор Георги Кадурин, който зрителите на bTV познават от ролите му в сериалите "Стъклен дом", "Революция Z" и "Скъпи наследници", ще играе и на 66-ия си рожден ден - той излиза на сцената на театър "Българска армия" в постановката "Една нощ с теб". 

"Случи се на рождения ми ден да имам представление, възприемам го като някакво задължение. Ще играем "Една нощ с теб" на камерната сцена. Едно от представленията, които ми доставят удоволствие", каза Кадурин.

"Не мога да кажа коя е любимата ми роля. Има много, които са ме притеснявали, дразнели, някои са ставали, някои не са ставали. Може би най-близо до сърцето ми са първите роли, защото тогава бях по-голям оптимист, по-предан бях на театъра, беше ми много по-любопитно да го правя", допълва той.

"Сега гледам да намеря някакъв смисъл в ролите. Но от тези в момента, които играя - те са десет роли, отдавна не ги класирам. Важното е да знам какво казвам", каза актьорът.

"Театърът в момента прилича на един пубертет, който трябва да се превърне в зрял мъж или жена. Важното е да могат да се пренесат ценностите от миналото в ценностите в бъдещето. Трябва да се прескочи този трап", коментира Кадурин пандемичната ситуация.

"Оптимизмът и голият ентусиазъм в момента не вършат работа. Трябва да се мисли и да не се подхлъзваме по някакви по-лесни плоскости", допълва актьорът.

"Ние не сме първите, които ще кажем, че театърът няма да умре. Театърът просто трябва да надигне глава, въпреки че той в момента е лишен от блясъка си. Но виждам, че почваме да надигаме глава", каза Кадурин.

"Тази година няма да правя всенародни тържества. Догодина си пожелавам да мога да поканя много хора на моя рожден ден и да няма тази пандемия, която е в момента", каза той.

Вижте какво още каза Георги Кадурин във видеото в Ladyzone.bg.