Aкция срещу битовата престъпност и дрогата в Сливенско. Тя обхваща селата Пъдарево, Мокрен и Градец. Полицаите проверяват и за притежания на незаконна дървесина, и за нарушения на пътя. Петима са задържани при операцията засега. Съставени са 10 акта за незаконна дървесина.

Екипи на полицията и жандармерията изградиха пропускателен пункт и блокираха пътя от Мокрен към Сунгурларе и Рижкия проход. Проверяват се всички водачи за редовни документи, алкохол. На терен има и следово куче, което следи за наличие на наркотични вещества в автомобилите. 

Изграден е контролно-пропускателен пункт
Снимка: bTV

„Имаме към момента едно задържано лице. На няколко адреса се извършват претърсвания във връзка с кражби. Имаме специализиран екип, в който са включени горска стража и полицейски служители за установяване на незаконна дървесина“, каза комисар Димитър Кикьов, началник на „Охранителна полиция“.

В Градец по сигнал спецчастите извършиха обиски на адрес в края на селото. Следовото куче откри наркотици в двора, в помещение за съхранение на дърва. При спецакцията в селото  бяха задържани трима. По информация от полицията - за извършване на взломни кражби.

Изграден е контролно-пропускателен пункт
Снимка: bTV

„Специализираната полицейска операция продължава. Имаме да проверим още няколко адреса с наличие на данни, че там също могат да бъдат открити наркотични вещества“, каза още комисар Кикьов.