„Не е имало оръжие в момента на разправията между Христо Шопов и Патриша Тийвс, която се случи миналата седмица“, каза защитникът на актьора Ина Лулчева в „Тази сутрин“.

Шопов бе задържан за 72 часа след съседски скандал. Миналия петък Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на актьора за закана за убийство с пистолет срещу жена при съседски скандал. 

Заплашваната по-рано бе на разпит в 7-о РПУ в София. 

Лулчева обясни, че когато са дошли полицаите, са питали Шопов има ли оръжие. Той е казал „да“, защото у дома си има законно притежавано такова. Не се доказа обаче, че в момента на разправията е държал и заплашвал с пистолет съседката си, поясни адвокатката на Шопов.

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно.

„Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен“, коментира Лулчева.

Съдът констатира, че няма оръжие в този скандал.

Ина Лулчева коментира и разследването за Нотариуса.

„Надявам се прокуратурата да не се откаже и да продължи разследването на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Трябва да се проверят всички факти и обстоятелства“, каза тя. 

Лулчева обясни, че има твърдо желание за справяне с казуса относно убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

"Съдебната власт също иска да се самоучисти, както иска да се самоучисти самата адвокатура. По линия на адвокатурата не може да бъде наложено наказание на адвокатите, покровителствали Нотариуса. Адвокатските съвети трябва да бъдат проактивни за установяване на данни за такива нарушения и бързо да реагират", каза Лулчева. 

Тя е убедена, че в прокуратурата има много хора, които могат да разследват, стига да не се оказва натиск в държавното обвинение.