Честит 8 декември! Студентите отбелязват своя празник. Банско е в очакване на хиляди гости. Заради засиления трафик над 600 екипа на полицията следят за спазването на правилата по пътищата. 

Зимният курорт остава предпочитан за студентите. Някои пристигнаха още вчера, а днес се очакват над 4000 души. Повече от 40 души на терен се грижат за тяхното посрещане.

„Всички, които са тук от вчера, започнаха с празника, продължават днес и утре. Нашата агенция има малко над 4000 души. Вчера пристигнаха около 400, а всички останали – днес. Нашата програма неслучайно носи името „48 часа 8 декември“. Нонстоп имат активности, посрещаме ги, настаняваме ги, правим им welcome party, празнична вечеря, дискотеки с изпълнители. Имаме 29 хотели и заведения, в които ще бъде отпразнуван 8 декември“, каза Зорница Танева, която е туроператор.

Заради студентския празник се очаква и по-тежък трафик в някои райони. Повече от 630 екипа са на крак и ще следят за пияни и дрогирани шофьори. 

„Не само в столицата и "Студентски град", но и където има хижи, хотели. Във всички райони, в които се очаква да има засилено присъствие на студенти. Повече от 800 технически средства по отношение на алкохола и над 130 технически средства за установяване на употреба на наркотици“, каза гл. инспектор Мария Ботев от отдел „Пътна полиция“.

Над 270 камери ще следят за скоростта на шофьорите.