Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва около 1 милион и 800 хиляди лева. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски.

По думите му от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на боклуци под съоръжението. 

В пространството под моста отпадъци и материали няма, заяви Георги Терзийски.

Снимка: btvnovinite.bg

Той обясни, че  клипът, разпространен от Община Дупница, на който се вижда струпването на нови отпадъци под съоръжението, е от деня, в който собственикът на терена предявил претенции, че това са негови материали и че от АПИ могат да ги увредят, ако ги транспортират.

„След негов сигнал до правоохранителните органи бяхме принудени да спазим закона и да върнем материалите, които той да извози до сметището в Костинброд”, обясни още Георги Терзийски. 

Снимка: btvnovinite.bg

Той беше категоричен, че от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на боклуци под съоръжението. Вчера на срещата с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е взето решение как да се принуди собственикът да изчисти терените. 

Нямам информация АПИ да е давала разрешение или становище за това около съоръжението да бъдат съхраняване такива материали, заяви Георги Терзийски. Той посочи още, че агенцията изгражда и поддържа пътища, а не изпълнява дейности по управление на отпадъците. 

За увредения мост на магистрала „Тракия” председателят на Управителния съвет на АПИ обяви, че това е след инцидент през 2017 г.. По думите на Георги Терзийски мостът е включен в плановете на агенцията за ремонти.