751 млади лекари на Медицинския университет-София получиха дипломите си през изминалата седмица на традиционната тържествена церемония в Зала 1 на НДК.

Носителите на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ тази година са две млади дами. Гост в „Тази събота“ е една от тях - д-р Айлин Фейзуллова.

Снимка: Редакторски екип

„Струваше си напълно. В очите на близките си видях сълзи от радост и гордост. Това напълни моята душа. За мен това е най-важното. Благодарение на моето семейство тази награда се осъществи, защото от тях получавах най-голямата си подкрепа – от моята баба, дядо, родителите ми, от семейството на моя приятел, вече годеник. Без тази подкрепа нямаше да имам толкова големи криле, за да летя високо и да достигна този връх“, посочи младият лекар.

Трудните моменти не са малко, но са преодолими, казва д-р Айлин Фейзуллова.

Снимка: Редакторски екип

„Преди изпит винаги има вълнение. Винаги има притеснение. Лягах си късно преди изпит, но след като той мине, човек изцяло забравя за притеснението, когато е постигнал успех“, допълни тя.

„Аз съм от тези, които остават в България. За мен това е и чест, и привилегия. След като България ми даде моето образование, аз оставам тук“, категорична е Айлин Фейзуллова.

Випускът от Медицинския университет събра средства и направи дарение на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“. С част от средствата ще бъде закупен автоматичен дефибрилатор.

Снимка: Редакторски екип

„В болницата има екипи, които извършват наземен и въздушен транспорт на критично болни деца. Тези дефибрилатори могат да се използват не само от лекари. Много по-лек е автоматичния дефибрилатор“, обясни директорът на болницата д-р Благомир Здравков.