Природосъобразният начин на живот става все по-модерен. Много хора проповядват т. нар. живот с нулев отпадък – без  изхвърляне на материали, които замърсяват природата.

Как да следваме тенденцията, която помага да опазваме чиста нашата планета, разказва стажант-репортерът Йоана Янева.

26-годишната Рада Бонева е блогър, създател на подкаста „Радини вълнения“. Философията ѝ за живота се простира в зелената гама или иначе казано тя е обвързана с природосъобразния начин на живот, сведен до почти нулев отпадък.

Срещаме я в полите на Витоша, екипирана и подготвена за всякакви ситуации в планината. Всичко необходимо за прехода отговаря на нейния зелен поглед към света.

„Ако решим да се храним в хижа, хубаво е да си носим посуда, защото много често се сервира в еднократна пластмаса, което не е никак приятно и отново опираме до проблема с отпадъците. А аз дори и в града винаги си нося малко сетче с прибори, даже по няколко броя, ако човекът до мен има нужда да му услужа с тях“, уточнява Рада.

Винаги носи със себе си торби, за да събира отпадъци или да сложи в тях неща, които си купува от баби и дядовци по пътя. Носи и книга за билки.

Рада пише в блога си, че винаги се е чувствала особено свързана с природата и все се е чудила как да предаде това свое усещане и на другите.

В социалните мрежи тя има над 10 хиляди последователи.