Откриват ски сезона в Пампорово и Банско. Истинска зимна приказка е в Пампорово. Условията са добри за спускане по пистите - през нощта натрупа още 20 см, температурата е -8 градуса, духа лек ветрец натрупа

Снимка: btvnovinite.bg

Взети са всички противоепидемични мерки в курорта. Пътищата към Пампорово са почистени перфектно, обособени са и паркинги. Тази събота целодневната карта за лифтовете в курорта са на цени от 62 лв за възрастен, 49 - за младежи и 37 за деца до 12 години.

Следващата седмица ще отвори Мечи чал в Чепеларе. Българските туристи вече превземат ски курорта Пампорово за коледните и новогодишните празници.

Мария Камберева е резервирала почивката за семейството си и трите си деца още от септември.

„Идваме от дълги години тука и това е нашето място, условията са прекрасни, взимат се мерки“, коментира Мария.

Снимка: btvnovinite.bg

„Абсолютно всички мерки са взети на територията на комплекса, имаме и устройства, които пречистват въдзуда, клиентите носят маски при настаняването, изискваме зелени сертификати при настаняване при посещение на спа центрове и ресторанти също така“, казва Даяна Георгиева от маркетинг отдела на „Пампорово“ АД.

Близо 7000 души се очаква да празнуват Коледа и Нова година в хотелите в курорта. Чужденците се завръщат  за празниците, заради въведените строги противоепидемични мерки, казват от курорта.

Снимка: btvnovinite.bg

„Хотелите за Коледните и новогодишните празници са пълни на 100 процента, нашите гости са предимно българи, но очакваме гости от Великобритания, балканските страни. Цените на празничните пакети зависят от категорията на хотела. Пакетите са закупени още на ранни записвания, тридневният пакет е от порядъка на 500 до 1400 лв, а за новогодишното меню сме избрали петстепенно меню“, казва ресторант мениджърът Христо Маджиров.

Всички ски писти в курорта работят, на върха има  над метър сняг. Лифт картите на четиричленно семейство  с две деца до 10 години струват 198 лв.

Първите нетърпеливи скиори и сноубордисти са вече и в Банско. На пистите работят всички оръдия за изкуствен сняг.

Снимка: btvnovinite.bg

Цените на картите до 26 декември ще са на цените от предходния сезон, а след това ще има увеличение от 12%, съобщи Иван Обрейков, маркетинг директор „Юлен“ АД.

Снимка: btvnovinite.bg

В курорта се спазват всички противоепидемични мерки. В кабинковия лифт се носят маски и кабинките се дезинфекцират три пъти на ден. В ресторантите и кафенетата се влиза само със зелен сертификат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!