Стигнахме ли вече? Въпрос, който всяко дете задава поне 20 пъти, когато родителите му са решили да го заведат на пътуване из страната или извън границите й. Да пътуваш с дете е амбициозно начинание, а за да не се превръща в лош спомен - вече има семеен пътеводител. Негови автори са Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова от сайта "Майко мила!". 

На въпроса „Стигнахме ли?”отговаряме като се шегуваме с тях, казваме им че няма да спираме, че ще пътуваме още няколко дни, и така като не получат рационален отговор, спират да питат, обясниха авторките на пътеводителя в предаването „Тази събота” по bTV.

По думите им без деца багажът е по-малък, по-лесно се пътува, но пък  не е толкова забавно. Написахме пътеводителя, защото много родители се питат къде да заведат децата си, разкриха още Елисавета и Красимира.

Най-неочакваното приключение за тях се оказва Румъния, където откриват доста забавления за децата. Това е държавата за семейства с деца, всички атракции са за децата. В замъка на Дракула например организират нощни преживявания за децата – с вампири и вещици, цяло шоу. Във всяка крепост в Трансилвания има забавления в средновековен стил, има огромни  динозавърски паркове.

Друга препоръчителна дестинация според Елисавето и Красимира е село Коларово, до Петрич. Това е централна отправна точка за пътуване в Гърция, Македония, Самуиловата крепост и хижа Беласица, където има поляна за барбекюта.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!