Владимир Ампов-Графа и цигуларят Веско Ешкенази се събират заедно за нова версия на песента "Ванилия". Какво се е случило по време на снимките на клипа и повече за пандемичните мерки по време на концерта в Амстердам Влади Ампов разказва в студиото на "Тази събота". 

"Отдавна исках да направим нещо заедно с Веско Ешканази и съм радостен, че съдбата ни събра. Това е песен от 2016 г., реално има и друг видеоклип. За тази версия в главата ми прозвуча цигулката на Веско, как изпълнява тази тема и му го предложих. Изключително хареса песента и измисли партията на цигулката така, че да си кореспондира с гласа." - споделя Графа. 

Песента има инди поп звучене, което е сравнително ново за България.

Актрисата Боряна Емануилова е главната героиня в клипа. 

Първоначалната им идея е да снимат в България, но поради отпаднал концерт на Веско Ешкенази, преместват локацията в Амстердам. Клипът е заснет именно по известните канали на града. 

На концерт в клуб в Амстердам двамата изпълняват за първи път тази версия на "Ванилия".

"Всяка улица, всеки канал, по който се движиш, е като сцена от филм, като декор от филм. Тук искам да благодаря на целия екип, който засне и участваше в това видео." - споделя във включването си и световноизвестният цигулар. 

 

Желанието на Ешкенази било да изсвирят парчето на неговия юбилеен концерт през март 2020 г., който обаче не се осъществява, защото няколко дни преди това е обявена пандемия. 

"В тази версия на "Ванилия", цигулката звучи по един различен начин, пълен с нюанси и стил, по-различен от този, който обикновено използвам в свиренето си, така че е много, много вълнуващо! Да работиш с Графа е вдъхновение, реализация на музика, която иначе не би се случила. Той е много голям професионалист, но и творец, който се разпознава" - споделя повече за изпълнението си той.

Веско Ешкенази е на мнение, че има нужда от такива положителни музикални събития като този видеоклип, защото "те ни дават глътка въздух в нелеки времена".  

На 19.11. предстои концерт на Графа във Виена.