Областният управител на София-град Вяра Тодева върна за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на постоянните комисии и техните председатели.

„Мотивите са разписани изцяло в моята заповед. Не е спазена процедурата за свикване на заседанието – три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са запознати с това какво ще се гласува. Това е изискването на правилника“.

Това каза в предаването „Тази събота и неделя“ областният управител на София Вяра Тодев.

Тя уточни, че една трета от общинските съветници имат право да поискат свикване на извънредно заседание „Такова предложение не е постъпило“, подчерта Тодева.

„Аз изпълнявам своите задължения – да следя за законността на решенията. Нямам никакво пристрастие. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно. Всички политически партии трябва да спазват закона. Оставката ми не стои на дневен ред. Предстои ротация. Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел са хората, които ще взимат решенията за разпределяне на позиции и постове. Областната управа не ми е самоцел. Аз съм тук, за да свърша определени полезни неща за гражданите на София. Нямам притеснения дали ще бъда сменена“, каза още областният управител.