Реваншизмът не е полезен за никого, той е като бумеранг. Не коментирам решенията на служебния кабинет, много е рано, единственото, което мога да кажа на това правителство е „На добър час!“.

Това каза в студиото на „Тази събота и неделя“ бившият министър на културата Вежди Рашидов, който вече е част от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Кариера вече не гоня, но не съм предател. В такъв труден момент, когато една партия печели избори и срещу нея има национален блок, оставам да помагам с каквото мога. ГЕРБ е една сплотена монолитна партия, това е много добре. Тя е жива организация, понякога печели повече гласове, друг път по-малко. Вече без коалиционни правителства много трудно ще се управлява“, добави той.

Според Рашидов партията е понесла много тежки отговорности при трите си мандата на управление.

„Тук не става въпрос само за Борисов, откакто съм в партията, видях едни изключително умни, образовани и качествени хора и нямам право да предавам никой“, заяви бившият министър на културата и допълни, че Борисов много ясно е обявил на всички, че ще се оттегли, ще даде път на млади хора и го прави.

На въпрос дали казаното от служебния министър на културата Велислав Минеков, а именно, че за два месеца ще свърши това, което не е било направено за 10 г., Вежди Рашидов отговори, че само времето ще покаже.