За 14-и пореден път „Орденът на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България“ проведе своя благотворителен бал в навечерието на Коледа. Тази година званието „Рицар на годината“  бе присъдено на ген. Венцислав Мутафчийски.

За първи път от началото на пандемията от COVID-19, традиционният коледен бал на тамплиерите събра на едно място своите рицари и дами, за да наградят „Рицар на годината“ 2021.

За „Рицар на годината“ беше награден директорът на Военна академия генерал майор Венцислав Мутафчийски. Той е бил единодушно избран заради работата по време на пандемията от коронавирус.

„И в тази година, както и в миналата, особено е важна ролята на хората, които изпитват милосърдие и състрадание към останалите хора, затова аз съм изключително поласкан от тази висока чест и привилегия да бъда номиниран от този орден, който подпомага точно тези ценности“, каза Мутафчийски.

„Особено впечатление ми направи в клетвата им, има едно изречение, в което се казва че ние трябва да търсим повече истината отколкото славата и повече честта отколкото признанието. Аз съм бил винаги откровен с нашите сънародници, с моите колеги и абсолютно всички, това е една опасна болест, ние трябва да имаме отговорно отношение към нея и да знаем, че от нашите действия зависи дали могат да пострадат други хора“, допълва той.

Мутафчийски пожела на всички много здраве и през 2022 г. да успеем да преборим COVID-19.

На благотворителния бал в чест на Рицаря на годината се събраха средства за фонда за даровити деца „Рицаря в мен“. Фондът всяка година подкрепя 10 даровити деца.