12-те финалисти в "Гласът на България" влизат в битка за сърцето на зрителите по време на първия четвъртфинален концерт на живо. Зрителският вот ще определи полуфиналистите, а приходите от есемес гласуването по време на всички концерти ще бъдат дарени в подкрепа на кампанията, в която bTV и радио N-JOY обединяват сили за възстановяване на опожарените сцени на Националния студентски дом. Към каузата се присъединиха и 12-те финалисти.

Снимка: btvnovinite.bg

Точно като в легендата за Феникса, опожарената сцена на Националния студентски дом възкръсна под звуците на любими български песни. Сред прашни и скъсани завеси, под покрит, с пепел и олющени стени, четвъртфиналистите на "Гласът на България" изпяха хитове на своите треньори в поредица от музикални видеа, които радио N-JOY записа в подкрепа на инициативата на „bTV Media Group” за възстановяването на историческата сграда.

Историята на емблематичното място за таланти разказа репортерът и водещ на bTV Новините Денислав Борисов като част от кампанията му за възстановяване на  рушащите се паметници на културата в България.

Снимка: btvnovinite.bg

Мястото има богата история. Земята е дарена през 1933 г. от цар Борис III на студентите, които преди 86 години с доброволен труд успяват да изградят споделено пространство, в което свободно да творят.

В помещенията, в които някога са протичали първите репетиции на най-обичаните български формации, направиха своята последна подготовка и четвъртфиналистите от отборите на Графа, Михаела Филева, Иван Лечев и Камелия.

Снимка: btvnovinite.bg

12-те финалисти ще покажат най-доброто от себе си тази вечер по време на първия концерт на живо. Те ще водят битка с гласовете си за спечелване на зрителската любов. И само тези, които наистина успеят да докоснат сърцата на хората, ще продължат напред към големия финал, който ще донесе само на един от тях титлата "Гласът на България" и наградата от 50 000 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Събраната сума от есемес гласуване по време на всички концерти на живо на "Гласът на България" ще бъде дарена за възстановяването на опожарената сграда. Специално записаните в историческата сграда аранжименти могат да бъдат чути и по радио N-JOY в подкрепа на каузата.