Въпреки трудностите с доставките на ваксини, "зелените коридори" на много места в страната продължават да действат до изчерпване на наличните дози и в почивните дни. 

Във Врачанско в някои пунктове и днес ще продължи ваксинирането на членове на секционни избирателни комисии по предварителна заявка, като имунизацията се извършва, с ваксини на "Пфайзер"/"Бионтех". 

Снимка: btvnovinite.bg

В областния център ваксини на граждани ще се поставят на пет места до изчерпването на наличните количества на "АстраЗенека". С най-голямо работно време – от 8 ч. до 19 ч., ще работи кабинетът във врачанската многопрофилна болница.

Подробна информация за това как ще функционират дежурните ваксинационни пунктове по области, можете да откриете на интернет-страниците на съответните здравни инспекции,  като евентуалните промени ще се отразяват своевременно, обещават властите. Обявени са и дежурни телефони за връзка.

Снимка: btvnovinite.bg

В Пловдив стартира масовото ваксиниране на секционните избирателни комисии с предварително заделени ваксини "Пфайзер".

От 9 ч. пунктове във всички райони на града ще приемат на час по 10 предварително определени по списък членове на комисиите. Това се прави с цел да не се допуска струпване на хора – обясни за bTV зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.