Българският виртуозен цигулар Васко Василев приключи мащабното си турне из България. 15 неповторими концерта оставиха без дъх почитателите му в 15 български града.

Публиката стана съпричастна с красотата на испанската музика в новия албум на Василев „Passion Flamenca” в изпълнение на неговата група с мултиинструменталиста Виктор Валехо, перкусиониста на „Чамбао” Хуан Ередия и китариста Давид.

Снимка: btvnovinite.bg

„Чувствам се много зареден от нашата хубава страна. Днес изчислих, че сме изминали 2600 километра Това е най-дългото ми турне в една страна. Никога не съм го правил”, разкри Васко Василев в „Тази неделя”.

„Мина толкова добре, че не мога да се сетя за нещо, което ни е затруднило”, казва виртуозът.

В Стара Загора залата е била разпродадена още преди да бъде построена.

Неговите испански музиканти също са били впечатлени от България.

„Най-интересно има беше да видят България, да я помиришат”, споделя виртуозът и допълва, че китаристът е бил много впечатлен от нашата кухня, която познавал, защото имал българско гадже.

„Българите и испанците са много близки и имат връзка”, казва Васко Василев и посочва, че нашите сънародници се интегрират, много добре на Пиринеите.

Предстои подобно турне да бъде направено и в Испания с 30 концерта, но преди това виртуозният цигулар ще направи концертна обиколка на Япония.

Какво още разказа Васко Василев за новия си албум и каква е връзката му с Антонио Бандерас, гледайте във видеото.