Храмовете на молитвата, които е създала европейската цивилизация и които се правят 100-200 години, са нещо невероятно. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV журналистът и депутат от БСП Тома Томов по повод последствията от пожара в парижката катедрала „Нотр Дам”.

„Ако във вселената има 3-4-5 неща, едно от тях е „Парижката Света Богородица“. Става дума за самите основи на цивилизацията, към която принадлежим. Това е центърът на западната вселена”, заяви той.

„Леля Ванга много искаше да отиде в „Парижката Света Богородица“, каза още Тома Томов, който е бил близък с Ванга. „Тя казваше: „Моята майка е фараонка. Тя ме е загубила по Нил и ми е определила среща в „Парижката Света Богородица“. Тя това го е говорила и на Тодор Живков. Той искал да я прати под чуждо име и тя казваше: „Как ще ходя аз като шпионка в Париж?“. Леля Ванга по някакъв начин беше свързана с „Парижката Света Богородица“, сподели той.

Томов коментира и предстоящото посещение на папа Франциск в България след две седмици. „Това е един уникален човек, невероятно откровен, силен, прекрасен човек”, изтъкна Томов. „Общувал съм с двама папи, целувал съм им ръка, обаче той може би е най-близкият до мен поне“, каза депутатът.