По пътищата ни има не само дупки, но и други опасности. Тази вечер в „bTV Репортерите“ ще ви разкажем как фирми, които не са сертифицирани, продават и монтират пътни знаци. Лесно ли е да си купим фалшив пътен знак - разказва Емил Митев. 

Снимка: btvnovinite.bg

Оказва се, че всеки може да се сдобие с пътен знак. Екипът на bTV се свърза с фирма, която произвежда всички видове.

Снимка: btvnovinite.bg

Според сайта за качеството на знаците – гаранция дават съответните сертификати. Изборът на продукти е широк. Освен пътни табели се продават още външни тоалетни, детски катерушки и… двуместни хеликоптери.

Мостри на пътните знаци има в офиса на фирмата. Служителят обяснява, че има два производствени метода – печат и рязане на плотер. Гарантира, че отговарят на всички изисквания за качество. 

Снимка: btvnovinite.bg

За табелите плащаме общо 73,20 лв., Получаваме ги от производствения цех. Така, само за няколко часа успяваме да се сдобием с 2 знака, свързани с предимството на пътя. Сега можем да ги монтираме, където ние пожелаем. 

Снимка: btvnovinite.bg

В студиото на „Тази събота“ репортерът Емил Митев показа каква е разликата между сертифицираните знаци на пътя и тези, които се продават свободно. Не пропускайте целия материал по темата тази вечер след bTV Новините в 19 ч.