По необичаен начин реши да ознаменува своя рожден ден тази година певецът и актьор Стефан Вълдобрев. Броени дни преди рождената му дата артистът издаде „Книга на песните“, в която разказва своя живот чрез историята на своите хитове.

„Всички песни са в „ЮТуб" канала, за да могат да ги случат хората, докато четат книгата и историята на създаването им“, сподели Вълдобрев в студиото на „Тази неделя“.

Когато е на 22 години той отново си прави подарък за рождения ден – записва първата си песен в професионално студио.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тогава се записваше на ролки, нямаше флашки. Отидох в единственото радио по онова време - БНР, без да имам представа как се прави, мислех, че ме очакват всички ще кажат „Дай си първата нова песен, ще я пуснем в ефир“. Оказа се, че не е точно така. Поисках да слезе водещият на предаването, охраната ми каза, че не става точно така, но се обади. Слезе водещият на обедното предаване и той ми каза, че не става точно така и трябва да се мине през музикален редактор. Слезе Анна-Мария Тонкова, казах ѝ, тя я чу и каза, че става, на други ден я пуснаха“, спомня си началото на музикалната си кариера Стефан Вълдобрев.

„Въздухът в началото на 90-те беше пълен с енергия и свобода, всичко очаквахме нещо велико да се случи. Бяха минали всички възможни стачки – бяхме свалили ректор, след това министър-председател, след това президент или обратното, не помня, но се чувствахме силни“, споделя Вълдобрев.

Какво още разказа за историята на своите знакови песни Стефан Вълдобрев, гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!