По необичаен начин реши да ознаменува своя рожден ден тази година певецът и актьор Стефан Вълдобрев. Броени дни преди рождената му дата артистът издаде „Книга на песните“, в която разказва своя живот чрез историята на своите хитове.

„Всички песни са в „ЮТуб" канала, за да могат да ги случат хората, докато четат книгата и историята на създаването им“, сподели Вълдобрев в студиото на „Тази неделя“.

Когато е на 22 години той отново си прави подарък за рождения ден – записва първата си песен в професионално студио.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тогава се записваше на ролки, нямаше флашки. Отидох в единственото радио по онова време - БНР, без да имам представа как се прави, мислех, че ме очакват всички ще кажат „Дай си първата нова песен, ще я пуснем в ефир“. Оказа се, че не е точно така. Поисках да слезе водещият на предаването, охраната ми каза, че не става точно така, но се обади. Слезе водещият на обедното предаване и той ми каза, че не става точно така и трябва да се мине през музикален редактор. Слезе Анна-Мария Тонкова, казах ѝ, тя я чу и каза, че става, на други ден я пуснаха“, спомня си началото на музикалната си кариера Стефан Вълдобрев.

„Въздухът в началото на 90-те беше пълен с енергия и свобода, всичко очаквахме нещо велико да се случи. Бяха минали всички възможни стачки – бяхме свалили ректор, след това министър-председател, след това президент или обратното, не помня, но се чувствахме силни“, споделя Вълдобрев.

Какво още разказа за историята на своите знакови песни Стефан Вълдобрев, гледайте във видеото.