Стефан Вълдобрев бе специален гост в „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Повод бе скорошният му 50-годишен юбилей и неговата „Книга за песните“, в която събира историята на 41 свои знакови изпълнения.

Двете събития – гостуването на най-големия поет в съвременната музика и Деня на писмеността – намериха изражение в една задача, поставена от екипа на Вълдобрев и на Николаос.

Снимка: Олег Попов

Двамата трябваше да създадат поезия, която задължително да включва 10 думи, предварително избрани от сценаристите по време на рекламите. Първи Николаос прочете своята поезия, а после и Стефан.

Участието на Вълдобрев продължи с видеопоздрав от две важни личности в неговия живот – режисьорът Станимир Трифонов и Марин Левиджов, по-известен като Манчестър Юнайтед от Свищов, когото Вълдобрев превръща в главен герой на свой филм.

Снимка: Олег Попов

Изненадите за госта продължиха и с видео на дъщеря му Мария, в което тя успешно имитира баща си. Финалът бе запазен за изпълнението на любимата песен на Николаос - „Ето така“, в която водещият участва лично на барабаните.

Снимка: Олег Попов

След разговор за собствените им авторски книги между водещия и драматурга Стефан Стоянов, предаването продължи с участието на красивата актриса Лиляна Станаилова, изпълняваща главна роля във филма на Асен Блатчеки - „Бензин“.

Актрисата разказа за участието си в световната реклама на известна марка автомобили и за работата си като художник, създаващ уникални индивидуални фланелки, като още по време на интервюто се зае да нарисува една фланелка специално за водещия.