Преди седмици ви разказахме за Димитър Димитров – собственик на българска IT компания, който се е погрижил за сигурността на служителите и клиентите му. Данните на клиентите му се съхраняват в тръба дълбоко под земята, а в случай на нужда всичките му служители могат да работят на безопасно и защитено място. Тайното място е високо в планината на километри от София.

Днес на фона на войната в Украйна и кризата с горивата идеята му е повече от актуална.

Снимка: bTV

„Вероятно всеки вижда заобикалящия го свят по различен начин. Това, което виждам аз, е, че живеем на малка планета, която се рее в Космоса, а под краката ни на 10-20 км ври и кипи. Случвали са се и ще се случват войни и ние трябва да приемем тази реалност и да сме готови за нея“, разказа той пред bTV.

Бизнесменът визионер добави, че разполагат с подземни складове, в които съхраняват селскостопанска продукция, консервирани храни, както и други складове, в които разполага с необходимите им за година горива, независима система за производство и съхранение на електричество, дизелови генератори.

Снимка: bTV

Имат абсолютно всичко необходимо, за да могат да съществуват и работят безпроблемно.

Снимка: bTV

„Никой не се чувства спокоен в момента. В последните дни моите служители инициираха разговори с мен, в които те споделят своите притеснения и много добре знаят, че при нужда имаме къде да ги приютим. За съжаление, държавата ни е направила така, че да нямаме адекватна на положението и на мястото, на което се намираме армия и това притеснява всички нас“, заяви още Димитър.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!