Краят на издирването не означава край на разследването около случая с 12-годишния Александър. Работи се по няколко версия, основна няма, но едно от големите съмнения е дали Сашко е държан някъде принудително. Това коментираха тази сутрин от прокуратурата.

Предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза. Иззети са дрехите, с които детето е намерено. То е било с тези, с които изчезна. Доброволците са го открили с мокри обувки и са ги свалили, за да го затоплят.

„Не са констатирани следи от насилие, експертизата ще установи дали има такива. Александър все още не е успял да говори. Ще се опитаме да получим сведения от него с помощта на специалист и в присъствието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите“, посочиха от прокуратурата.

Няма данни да е искан подкуп от бащата. Разпити предстоят и днес, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната нагласа е била да дойде, но е изчаквала да приключи издирванетото на детето.

Бащата на Александър е посочил, че няма конфликтни отношения с когото и да било. Не е получавал заплахи. Ще се проверява дали детето е държано някъде, основание за това дават медицинските изследвания, според които детето е приемало вода и храна, посочиха още от прокуратурата.