*7-годишният Дарин Димитров е диагностициран с нелечимото заболяване муковисцидоза (цистична фиброза). Неслучайно неговата пистова кола е с номер 65. Във Великобритания децата наричат болестта „65 рози“ (sixty five roses”), тъй като трудно изричат наименованието на болестта „cystic fibrosis”.

По съвет на психолози темата за заболяването му не бе засегната по време на разговора с детето и родителите му в студиото на bTV. Дарин е гордост не само за своето семейство, но и за цяла България. Детето ежедневно се бори с диагнозата и продължава да сбъдва мечтите си.

„Карам с 80 км/час. Бързо е. Не ме е страх“, заяви Дарин Димитров.

Дарин Димитров
Снимка: bTV

Бащата на Дарин – Мирослав е неговият треньор.

„Опитвам се да не съм строг, но понякога, за да избегнем инциденти, се налага. Повечето от останалите състезатели в неговия клас са в отбори с лични треньори и механици, докато ние всичко правим сами“, каза Мирослав Димитров.

Дарин Димитров
Снимка: bTV

На каската си малкият голям шампион Дарин носи цветовете на българското знаме.

„Дарин винаги е обичал състезателни коли, високи скорости. Така разбрахме, че има голямо желание и усет как да владее превозното средство, което кара с висока скорост. Сам пожела да участва на състезания“, обясни майка му Павлина Димитрова.

Дарин Димитров
Снимка: bTV

Един от любимите пилоти на Дарин е българският ни състезател във “Формула 4” Никола Цолов, на който му предстои да се състезава във „Формула 3“. Той се включи онлайн да поздрави Дарин и да му даде няколко съвета.

Дарин Димитров
Снимка: bTV

„Бих те посъветвал винаги да следваш мечтите си и да даваш всичко от себе си всеки път, като влезеш в картинга. Независимо дали е тренировка или състезание. Винаги трябва да желаеш да си по-бърз от всички останали“, каза Никола Цолов.

Дарин Димитров
Снимка: bTV

Бащата на Дарин заяви, че в този спорт, ако нямаш странична финансова помощ, е трудно.

Димитър Бербатов също се включи да поздрави Дарин.

Дарин Димитров
Снимка: bTV

„Ти си победител, а ние победителите атакуваме и покоряваме своите върхове. Продължавай смело напред. Ти си по-силен от всички нас. Имаш моето уважение и възхищение“, му пожела Бербатов.

След гостуването на Дарин в "Тази събота" мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев пое ангажимент да спонсорира с 10 000 лв. малкия голям шампион.