Четири ретроградни планети, предстои още три да влязат в ретроградно движение. Прогноза за този период в предаването „Тази събота“ даде астрологът Светлана Тилкова- Алена.

„Венера е ретроградна от 23 юли до 4 септември. Меркурий се засича малко с нея като ретрограден, той навлиза в своето ретроградно движение на 23 август и това ще продължи до 15 септември“, обясни астрологът.

По думите на Алена е притеснително за нас в България е, че регистрацията за местните избори ще е точно в ретрограден Меркурий.

„Венера със своята ретроградност до 4 септември ще помогне на всички, които търсят своята половинка и които кармично при предишни прераждания на са я срещнали. Новото, което Венера ще даде, носи само положителни емоции“, коментира още тя.

Астрологът съветва нова техника да се купува до 23 август и да се въздържаме от покупки до 15 септември, докогато Меркурий е ретрограден.

„Основно правило е, че хороскопът е нашият пътеводител, но ние сами творим съдбата си. Дали ще използваме всичко написано в хороскопа, или не, решаваме ние“, подчерта Алена.

Гледайте повече във видеото!