Протестират превозвачите, които години наред са били облагодетелствани. Това каза в интервю за предаването „тази неделя“ министърът на транспорта Николай Събев.

По повод скандала с превозвачите, които напуснаха обидени среща в Министерския свет, Събев пусна и пост във „Фейсбук“.

„В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката.

Филмът с няколко послушни транспортни фирми на “държавна хранилка“ приключи“, написа министърът.

По думите му протестиращите фирми от бранша са против Национална транспортна схема.

„След като няма никакъв синхрон между разписанията на общински, областни и републикански транспорт, след като няма никаква форма на контрол от страна на държавата, то е очевидно, че държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания и на субсидии“, предупреди Събев.

По повод обявения за 18 май протест той заяви, че Министерството на транспорта няма да позволи прекъсване на превоза на хора.

Министърът на транспорта увери, че защитава обществения интерес и работи за това всеки да има равен достъп до пазара, както и равни условия за работа.

Гледайте целия разговор във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!