Оставката на Корнелия Нинова е грешка и може да доведе до блокаж в БСП. Това каза в „Тази неделя” Румен Овчаров. Според него истерията в партията след европейските избори е излишна и необоснована от „абсолютно нищо”.

„Аз този филм вече съм го гледал 1996 г., когато една група хора, обладани от желание да свалят лидера на БСП, наистина го свалиха. Т.е. той сам си подаде оставка. И стана така, че самите те после не получиха това, което искат (…) Оставката на Корнелия е прибързана. Тази ситуация веднага беше използвана от една група хора, които не разсъждават политически – те разсъждават само от гледна точка на това, че са засегнати личните им интереси (…)За мен БСП начело с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Сергей Станишев, Мишо Миков – няма бъдеще. Тези хора са минало за партията. Ако Корнелия направи нещо, то е, че тя промени тази партия, тя я извади от задкулисието на 2013 – 2014 г.”, коментира бившият енергиен министър.

Според Овчаров субсидиите са единственият начин за нормален партиен живот. Той съзря скрити мотиви в предложението на ГЕРБ субсидията на глас да е 1 лв.

„Тази история с намаляване на субсидията не е просто елементарен популизъм и кризисен ПР. ГЕРБ има над 20 млн. по сметки. Да не говорим за другия им ресурс, който е така да се каже неявен. БСП има 300 – 400 хил. Как се правят местни избори без пари, при това от партия, която е в тотална опозиция в местната власт?”, попита Овчаров.