Протестите в Триъгълника на властта снощи проследиха репортерите на bTV Канна Рачева, Теодора Енчева и Стоян Георгиев.

„Все още нямам отговор на въпроса защо се стигна до сблъсъците между хората и полицията. Протестите от страната на президентството не бяха в защита на президента, а бяха срещу начина на управление на кабинета. Там видях хора от много различни политически сили. Хората се събираха спонтанно поне в четвъртък и непрекъснато се сменяха“, разказа Канна Рачева.

„Аз бих разделил присъстващите на площадите вчера на три групи. Едните, които бяха там, за да подкрепят управляващите и бяха партийно ангажирани. Другата група бе по-големият протест, който вече втори ден е пред президентството. Третата група управляващите определиха като организирана и може би са прави. След като тези два протеста бяха разделени от полицията, тази група още преди да свърши протеста на подкрепящите ГЕРБ, вече се беше позиционирала там. Полицията бе изненадана от това, че въпреки че е поставила разделение между двата протеста, тези хора бяха подготвени за тази провокация“, разказа от своя страна Стоян Георгиев.

„За мен не само през 2013 г. протестите се повтаряха като на филм в определени моменти. За мен лентата се връщаше назад и с началото на прехода“, коментира Теодора Енчева.

„Когато има такива протести и агресия, полицията не може да стои безучастно. Тя трябва да арестува нарушителите на реда, това е нейната функция. Гражданското неподчинение има и тази функция – да предизвика полицията да направи арести, за да може те да имат после отзвук“, каза още Енчева.