Двама от най-успешните български модели – Петър Стойчев и Мая Мирчева, разказаха заедно с Жени Калканджиева за професията си в предаването „Тази събота” по bTV.

Калканджиева ги отличи като топ моделите на агенцията си за 2018 г. Мая и Петър работят предимно в Азия.

„Аз работя основно в Китай от 5-6 години насам и там снимам каталози основно за местни компании и понякога телевизионни реклами. Връщам се в България за месец-два или малко по-дълго и тогава имам възможност да работя с агенцията и тук“, каза Петър Стойчев.

„Аз приех тази награда като признание за дългите години, през които сме работили. Ние двамата сме интернационалните модели, които можем най-много са пътували, работили и видели. Последната година беше доста успешна за нас“, сподели пък Мая Мирчева.

Жени Калканджиева заяви, че моделите за красота в Азия са много различни и българският типаж и модел там е търсен. „В Азия е много важен европейският пазар. Те затова наемат предимно европейски модели, защото цялото производство, което правят, бълва по целия свят и залива основно Америка и Европа“, коментира тя.

По думите ѝ за един каталог на ден понякога трябва да смениш над 100 облекла, а Мая добавя, че е имала случай с над 200 аутфита за каталог.

Моделите признаха, че най-екстремните им снимки са в летния сезон със зимни или кожени облекла.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!