Човешката душа тежи толкова, колкото обича. Животът е даден, за да бъдеш щастлив и да показваш това на децата си. Само така можем да правим и останалите щастливи, това заяви специалистът по белодробни болести проф. Коста Костов.

За „Тази събота” лекарят от болница „Св. Анна” сподели, че е важно да има абсолютен баланс между личното щастие и удовлетворението от професията.

Според него ако той бъде нарушен – човек не се чувства добре.

Проф. Костов специализира в Германия, Австрия, Швейцария. Избиран е многократно за най-доверен лекар от своите пациенти.

И за да бъде всичко в пълна хармония – той свири и на саксофон.

Признава, че поема по пътя на медицината случайно. Отгледан е в музикално семейство, но след тежко заболяване обещава на родителите си, че ако излезе здрав от болницата, ще стане лекар.

Признава, че се чувства добре, защото има прекрасно семейство. Лекарят сподели, че голямото щастие в живота му е срещата със светли хора, превърнали се с негови приятели.

„Познавайки такива хора, ти си осъден на почтеност”, заяви той.

Запознава се със съпругата си по професионална линия. Заедно организират събитие, а в своите отношения проф. Костов вижда нещо „магическо”.

Признава, че през годините съгражда чувство за усещане стойността на човека до него.

„Напълно съм наясно, че ако живееш без любов и разбиране с човека до себе си, независимо колко качествен е той, трябва да прекратиш тази връзка”, коментира още специалистът.

Вижте цялото интервю във видеото.