Обновяването на Родопската теснолинейка продължава. Емблематичният влак "Родопи", който и до днес поддържа вагон-ресторант, е освежен. Започна и облагородяване на новооткритата спирка "Стоян Митов".

"Една огромна благодарност към бригадата на инж. Методи Димов от „Пътна инфраструктура“, която се зае и боядисва сградата, обновява помещенията вътре, сменя дограмата - много от нещата, с които щяхме да се борим сами. В допълнение се появиха и доброволци и сега с тях и нашето сдружение замисляме да направим табели, които да обозначат маршрутите в района, да се насадят цветя, да се облагороди и отвън, за да може да популяризираме спирката", каза основателят на сдружение "За теснолинейката" Кристиан Ваклинов.

"Стоян Митов" не е единствената новооткрита спирка в последно време. През декември започна работа и "Якорудска минерална баня", която се намира на 3 километра от град Якоруда.

"Минералната баня и басейнът до нея са трудно достъпни за хора без автомобили и сме много щастливи, защото с настъпването на лятото спирката се използва ежедневно от хора от близките села и от града", добави Ваклинов.

Основателят на сдружението заяви, че се надява през септември да бъде организирано и още едно пътуване с парен локомотив по пътя на теснолинейката.

Вижте повече във видеото.