Дори толкова години, след като Левски е живял, той продължава да ни обединява по невероятен начин. Помага ни и днес да сме горди от това, че сме българи. Ние имаме славна история и Апостола е просто една част от нея.

Това каза в студиото на „Тази събота и неделя“ неговата родственичка Христина Богданова.

Тя добави, че Левски е бил изключително любознателен, обичал е много  децата – учил ги да не се страхуват и да бъдат смели.

"През 1907 г. сестрата на Левски Яна и тогавашните му родственици решават и избират, че косите на Апостола принадлежат на целия български народ, за да помнят в годините за „ония, юнак мъченик, който живя и се бори за свободна България, без да може самият той да я види жива“, разказа Богданова.

Тя допълни, че косите са отрязани от самия Левски, когато той поема по пътя на революционната дейност през 1864 г. Той ги дава на своята майка да ги пази и тя го прави до смъртта си, а след това минават на съхранение при сестра му.

Предавайки косите на тогавашния министър на просветлението, родствениците му запазват по едно кичурче, което предават на своите деца, а те и до днес ги пазят като безценна реликва.