На 27 септември в Зала 1 на НДК, ще станем свидетели на Походът на българският рок, защото Ахат, Сигнал и Милена се качват на голямата сцена.

Милена Славова, Звездомир Керемедчиев – Звезди и Данчо Караджов заявиха в „Тази неделя”, че нямат търпение за общата им изява.

„Подготвили сме само палави, бързи песни, имам опасения, че няма да ни стигне времето”, каза Милена, а Звезди допълни, че музикантите не са се събирали на една сцена повече от 30 години. 

Съставът, който ще покори голямата сцена е специално подбран за ценителите на рока.
Полускъпоценният камък Ахат сияе от 1986 г., когато се обединяват талантливите, дългокоси момчета от Музикалната академия и ХТИ.

Статутът на групата в рок средите се затвърдява и от факта, че пътят, изминат оттогава, ги довежда рамо до рамо с извънземни музиканти от калибъра на Black Sabbath, Uriah Heep, Iron Maiden, Whitesnake, Deep Purple.

Следващата банда започва дейността си през 1978 г. Днес Сигнал са най-старата активна група в България.

Проблемите в онези смутни времена с властта и забраната да бъдат пускани в ефир, само генерират по-мощна рок тежест в групата. 18 албума, 6 000 концерта и половин милион продадени плочи по-късно, Сигнал са готови повече от всякога да разтърсят вашите рок души.

Примата на българския рок, Милена Славова е цветето на този зрелищен концерт. Тя започва своята кариера по 80-е и типично за времето си. От Рок трио МИЛЕНА, през РЕВЮ, ОРИОН, ЕРА.  Класирана за „Най-добра рок-певица” и символ на женското присъствие в българския рок.

„За трите банди не може да се каже, че се подготвяме специално, защото ние сме работещи групи. Това ще бъде една специална репетиция”, заяви Караджов.