Винаги е щастие, когато семейството се е събрало. За част от семейството могат да се считат и нашите четириноги приятели. Историята за един изгубен домашен любимец, който благодарение на съпричастността на хората, се върна при своя стопанин – разтопи сърцата на потребителите в мрежата.

Шерлок е на 2 години и почти от толкова живее с Явор. Неговият спасител. „Спасихме го от един изоставен развъдник за кучета от порода бордър коли и пудел. Собственичката, чужда гражданка е починала и кучетата са останали тук.

Снимка: btvnovinite.bg

Кучета – успяхме да спасим и да задомим. Остана ни само Шерлок и още едно кученце. Тогава прецених, че тъй като Шерлок беше изключително асоциален, дори не се хранеше, защото другите кучета го избутваха.

Трябваше да бъде отделен в друга клетка. Нямаше абсолютно никакъв шанс да бъде осиновен, ако не се социализира и реших да го взема вкъщи, докато се социализира, след което да му се намери по-лесно дом. 

Снимка: btvnovinite.bg

Така или иначе, обаче, социализацията си тръгна по-бавничко. Аз се привързах към кученцето и след година и половина вече решихме, че ще си останем заедно вкъщи.

Явор Гечев от години работи за фондация „Четири лапи“, които се грижат да дават любов и дом на животните. По ирония на съдбата, именно той преди няколко дни губи своя домашен любимец с детективското име Шерлок.

Снимка: btvnovinite.bg

„Изключително нелепа ситуация, която на практика се случи пред вкъщи. Моя си е вината, защото не прецених докъде могат да стигнат нещата. Не обърнах внимание на неговите сигнали, че се чувства стресиран. И в един момент той просто хукна и побягна. Аз имам и още едно възрастно куче и нямаше как да го настигна. 

Това се случи около НДК в София, стигнал е до офиса ни на ул. „Пиротска“. Той знае маршрута, защото почти всеки ден ходим заедно на работа. Оттам, за съжаление, понеже не е имало никой, беше събота следобед, изплашил се е, хукнал е по „Пиротска“, след това до ул. „Димитър Петков“ и накрая, на 10-ия ден от изгубването му – го намерихме в квартал „Фондови жилища“. В един запустял терен точно на един жп прелез“, разказа защитникът на животни.

След хиляди споделяния на поста на Явор в социалните мрежи се отзовават множество обаждания.

Снимка: btvnovinite.bg

„Последният човек, който вчера го е забелязал е една жена от „Фондови жилища“, на която съм изключително благодарен. Тя дори е успяла за кратко да го завърже, но като ми се обади по телефона, то пак е избягало. Намерихме го, в крайна сметка. И така след една голяма баня вече е готов отново за нови приключения.

Хората са изключително съпричастни и приемат домашните си любимци като членове на семействата си. Всеки или почти всеки има подобни изживявания с изгубен домашен любимец, или с изгубен домашен любимец на близки, така че мъката е голяма и затова са съпричастни хората“, заяви Явор.