Лекари от най-голямата спешна болница у нас настояват здравният министър Асена Сербезова да върне на работа отстранения директор проф. Иван Поромански. Директорът на „Пирогов“ беше отстранен преди дни заради финансови нарушения.

Началниците на клиники адресират искането си до премиера Кирил Петков.

Според доц. Стоян Сопотенски след COVID кризата и точно когато болницата се е стабилизирала и е започнала да работи като спешен център, идва нов трус.

"При смяна на директора няма как да стоя настрана и да не бъда в групата на колегите, които не са съгласни с тези промени. При услови, че обвиненията, които бяха изнесени в медиите, според мен не отговарят на истината, а и не е времето да се правят промени от министър в оставка“, коментира Сопотенски.

Заради констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ министърът на здравеопазването освободи от длъжност директора проф. д-р Иван Поромански преди няколко дни.

По думите на Сопотенски е необходимо да бъде потърсена отговорност: „Но нека да не забравяме, че болницата не се управлява еднолично от изпълнителния директор. Това са колективни решения, които отговарят пред принципала.“

Вижте още във видеото.