Успяхме да пробием благодарение на първия албум на Мариус Куркински. От малки имахме професионално ориентиране и постигнахме всичко сами, без протекция, това заяви в студиото на „Тази събота” композиторът Петър Дундаков.

Той е култова фигура в музикалната ни поп култура. Част е от проекта за електронна музика „Тибетски сърца” от 90-те години на миналия век. Работил е с Ирина Флорин и Белослава.

С тяхна помощ българската поп музика придобива модерно звучене и скъсва със социалистическа естрада.

„Ако живеехме в друг шоубизнес щяхме да сме по-богати, но за времето получавахме достатъчно и бяхме щастливи от това, което правехме”, сподели музикантът.

Признава, че заедно със своите колеги е прекарвал по 12 часа в студиото всеки ден, за да създават музика. Освен това удоволствието и личностното удовлетворение от професията го кара да се чувства щастлив.

Дундаков завършва философия в Софийския университет. След това заминава за Холандия да учи композиция. Там прекарва 5-6 години, период, който променя живота му.

Дундаков е автор и на филмова музика. Най-популярният му проект е музиката на кинохита „Възвишение” на Виктор Божинов.

В последните години е творчески директор на „Мистерията на българските гласове” и  композитор на албума им с Лиса Джерарад.

На 23 декември в театър „Азарян” ще представи последния си проект – мултимедията „Песента на ветровете”.

Вижте още във видеото!