Проф. Огнян Герджиков е известен юрист и политик, преподавател по търговско право, бивш председател на Народното събрание и бивш служебен премиер. Той обаче има и много таланти.

Сравнително известно е, че е поет, има издадени книги – за деца и за възрастни. По-малко се знае, че е бил музикант, певец и спортист.

Първо е било влечението по спорта, а това по музиката идва малко по-късно.

„Имахме великолепен учител по музика, който беше направил ученическия симфоничен оркестър. Всяка година в зала „България“ изнасяхме концерти. Той видял, че съм много музикален и реши да ми даде тромпет“, спомня си професорът.

Родителите му не му разрешили да свири на тромпет, защото е много шумен. Тогава Герджиков избрал флейта. Бързо е напреднал с този инструмент и е станал солист на оркестъра.

В крайна сметка обаче избира професията на баща си, който е бил съдия, и записва да учи право. Докато следва, се е изявявал като оперен певец. Дори е обмислял дали да не зареже правото и да се втурне в оперното пеене.

Преподавал е в Юридическия факултет на Софийския университет 42 г. – до 2018 г. Решил е, че трябва да „слезе от сцената“, когато е на върха.

Гледайте във видеото какво още разказа за талантите си пред Жени Марчева и Диана Любенова проф. Огнян Герджиков!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!