"Не обичам нищо дигитално, предпочитам хартиена бюлетина", споделя в студиото на "Тази неделя" водещата на предаването "Търси се..." Нели Хаджийска. "По принцип смятам, че човек трябва да е активен и да отстоява позицията си. А когато има избори - да отиде" - допълва тя. 

Според нея човек по-често съжалява за пропуснатото, отколкото за направеното. Затова счита, че е част от поколението, от което зависи да се случи промяната в политически план. 

"В различните възрастни, може би българинът търси различни неща. Смятам, че търси промяната. Искам България да бъде място, където децата ни да останат. Аз не искам да отглеждам и да възпитавам емигранти. Искам да могат да живеят тук и да правят България едно по-добро място за живеене."

Водещата признава, че е имала период от живота си, в който е била от негласуващите, защото не е искала да гласува наказателно. 

"Не бих обвинила хората, които не гласуват. Когато няма за кого, е много трудно."

Въпреки това Нели вярва, че в България има можещи хора, които могат да случат промяната. 

Промяна ще има и в новия сезон на "Търси се...". От септември водещите влизат в ново модерно студио, а в предаването ще има и допълнителни рубрики.  

Другата водеща на "Търси се..." Меги Димчева пък ще гласува в Гърция. 

"Цялата компания ще отидем да гласуваме на остров Лефкада, където има отворена секция. На острова моят съпруг ми предложи брак, сега отново тук ще направя поредния си избор." - разказва тя. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!