„Истинската любов по готвенето започна, когато се роди дъщеря ми – беше много плачещо, сладко момиченце и първите три години не можехме почти никъде да седнем на заведение, защото беше бунт и взривяваше заведението. Много бързо се убедихме със съпруга ми, че за да имаме социален живот, трябва да започнем да каним гости у дома“ – сподели Нела Тинчева в "Тази събота и неделя".

„Никога не съм си представяла, че домакинството и отглеждането на семейство ще е толкова важно и ще е най-важното за мен, но съпругът ми е един безкрайно умен, можещ и амбициозен човек, който не спира да ни обича и да ни глези... В един момент всичките му проекти станаха прекалено много и трябваше някой да помага“ – допълни тя.

Според Нела най-голямото предизвикателство в MasterChef е било да превъзмогне егото си и страха да не се изложи.

„Още на първичните кастинги се обадих на баща ми и го попитах дали ще го е срам от мен, ако направя някаква вселенска тъпотия. Той ми каза, че никога не би могло да го е срам от мен и щом баща ми ме подкрепя, всичко е било наред. След като спечелих място във финалните 21, съпругът ми и дъщеря ми бяха толкова горди от мен“ – обобщи Нела Тинчева.