Не мога да повярвам, че съм на 80. Срамувам се даже от това. Казвал съм неведнъж, че поетите трябва да останат млади в съзнанието на хората, това заяви поетът Недялко Йорданов, който днес празнува рождения си ден.

За „Тази събота“ поетът разказа, че продължава да участва в театъра и да пише редовно стихотворения. Освен това всеки ден ги публикува на страницата си във „Фейсбук“.

„Преди пишех по 6-7 стихотворения на година. А за последните две години издадох две книги, като третата предстои да излезе“, сподели той.

Поетът обясни, че в живота си е изпитал всичко – и любов, и страдание. Никога не е бил краен песимист и винаги е вярвал, че ще дойдат по-добри времена.

Среща съпругата си Ивана, с която се залюбват преди 53 години. Заради времената решават да отидат да се оженят в Айтос. Когато пристигат с влака в града, осъзнават, че общината е в ремонт.

„Заведоха ни в някаква къщичка и една жена написа и ни връчи брачното свидетелство. После отидохме в местна шкембеджийница, където изядохме по една шкембе чорба. Това беше сватба, която никога няма да забравя“, разказа Йорданов.

Тази вечер поетът ще отбележи юбилея в компания на 80 близки приятели, а специално за „Тази събота“ прочете стихотворение за съвременните проблеми на България.

Вижте цялото интервю във видеото!