Колкото по-информирани и по-добре управляваме рисковете, толкова повече позитиви може да извлечем от несигурността. Много от рисковете са  застраховани, но проблемите ще дойдат в бъдеще. Това каза Наталия Тодорова, специалист по управление на риска.

Това е така, защото застраховането е за ситуации, които са непредвидени, а пандемията е част от нашето ежедневие вече и ще продължава да има застраховки за пътувания, медицински, но ще е по-трудно, обясни тя.

Самите застрахователи - управлявайки собствения си риск, ще искат да поемат по-ограничени такива от клиентите си, обясни още специалистът.

Тодорова открои и че застраховането не е само за богатите.

Колкото по-малък ресурс имаме, ние ще сме по-затруднени да се справим с непредвидени ситуации, затова е важно да се застраховаме, обясни още Наталия Тодорова.

Тя започва кариерата си в компания в сферата на отбраната и националната сигурност, където застрахова операции по сигурността на летищата в Кабул и Багдад, както и Зелената зона в Багдад и Американското посолство в Афганистан.

Малко по-късно тя е част от  Save the Children - организация със стогодишна история, създадена, за да подобри живота на децата в Европа след първата световна война.

Наталия е била част и от екипа, който създава клиника за третиране на Ебола в Сиера Леоне през 2014. Сред професионалните й успехи е и операция по спасяване на бедстващи в Средиземно Море, както и закупуването на параметрична застраховка срещу суша в Африка, която позволява на местните фермери да не изпаднат в крайна нищета - дори и след провалена реколта.

Основател е на първия по рода си експертен център по управление и финансиране на риска в България и е един от 3-ата избрани финалисти за Европейските награди за Риск Мениджър на годината.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!