Напрежение в столичния квартал „Красна поляна“ заради Виетнамските общежития. Жена бе влачена и бита, за да ѝ откраднат чантата. Жертвата разказа пред bTV, че се е опитвала да вика за помощ, но никой не я е чул.

"В момента, в който си отварям входната врата на блока, някой застана зад мене. Аз мислих, че е гост на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че започва да ми дърпа дръжката на чантата. След като не успява да я измъкне, той започва да ме влачи няколко метра по земята. Крещях и виках, но нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу“, казва потърпевшата.

След като разбира, че не може да издърпа чантата, нападателят започва да удря жената през главата. След кратка борба той успява и побягва. 

От СДВР потвърдиха за bTV, че преди два дни има две жалби за грабежи и от полицията работят по установяването на извършителите.

Участвали в протестите през 2019 г. за премахване на Виетнамските общежития заявиха, че до 2022  г. е трябвало всички блокове да се бутнат. Все още обаче има 6.

Хората са притеснени, защото има случаи на нападения. Един от пострадалите заяви, че са го пребили четирима души. Той е подал жалба, но няма развитие. Други обясниха, че чуват от възрастни жени, че когато пазаруват в тъмната част на деня ги нападат.

Един от живеещите пък казва, че само поставени охранителни камери спират набезите над имота му. Преди време той е видял как са отмъкнали входната му врата за 60 секунди.

От общината не се ангажираха със срокове кога ще се премахнат и последните блокове. Оттам обясниха, че е много трудно разселването на ромите, но средства има.

Вижте още във видеото.