Този петък станахме свидетели на случай на брутална агресия срещу лекари в столичната болница "Св. Анна". Пациент удрял, душил и обиждал медици. Две лекарки са пострадали, едната – доста тежко.

Нападнатата вчера лекарка, чието състояние бе изключително тежко, вече е стабилизирана. Няма опасност за живота ѝ, но възстановяването ѝ ще бъде дълго, защото е получила тежки травми, тъй като са ѝ блъскали главата в стената, заяви за bTV говорителят на болничното заведение Антон Луков.

Тя е в реанимация, достъп до нея има само лекуващият ѝ лекар. 

Нападателят Здравко Инджов е добре познат на полицията в Сливен. Първо като бивш служител,после като криминално проявен.Срещу него има досъдебни производства за хулиганство и закана за убийство.Въпреки че прокуратурата иска Инджов да остане в ареста,той е освободен.По-късно и домашният арест е заменен с подписка.

Снимка: btvnovinite.bg

„По принцип е завършил, как се водеше, спортна академия, беше републикански шампион в юношеска възраст, по многобой. После работеше в полицията,после изкара курсове и се занимава с различни строителни дейности. Към мен винаги е бил внимателен,услужлив и учтив,оттам нататък какви са отношенията му с другите хора,оставям те да си споделят", споделя Маргарита Димитрова, съседка на нападателя.

Жената разказва,че Инджов има добри отношения със съседите,а на нея помагал ежедневно.
Инджов е напуснал системата на МВР през 2009 г.

Нападението е травмирало медиците в болница „Св. Анна”.

„Лекарите са изключително възмутени и притеснени, но работят, защото това е техен дълг. Това не е първият такъв случай на насилие срещу лекари в България, нито в болница.”, каза говорителят на болницата Антон Луков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!