Пациентът, който нападна лекари в столичната болница „Св. Анна” е задържан. Мъжът е бил приет вчера за планова операция в медицинското заведение, а инцидентът е станал тази нощ около 4 ч.

След спречкването двама медици са с травми, има и материални щети. По думи на свидетели, той е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри. Пациентът е размахвал белезници и е заплашил медиците с арест, след което си е тръгнал.

Снимка: bTV

От болницата съобщават, че мъжът предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането.

Снимка: bTV

Несъгласен с разпространената от лечебното заведение информация, мъжът се върна в болницата по обяд. Той призна, че е покрил охранителните камери с гумена ръкавица, но отрече да е нападал медиците.

Мъжът е на 50 години. Пред камерата ни той разказа, че не са му разрешавали да пуши вътре в отделението. При опит да бъде задържан, става спречкване с органите на реда.

Снимка: bTV

Със сила, соченият за нападател е арестуван и откаран в столично Седмо РУ на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!