Брутална агресия в столична болница. Пациент нападна и нанесе удари на лекари и медицински сестри в болница "Света Анна".

Мъжът размахвал белезници, блъскал и заплашвал медиците. Една от пострадалите лекарки е в тежко състояние. По-късно мъжът беше задържан от полицията.

Според разказа на медиците няколко часа по-рано мъжът нахлува в Първо хирургично отделение и напада лекарския екип. Пациентът бил в болницата за планова операция. По неясна причина обаче се нахвърлил на медиците, започнал да ги удря и обижда. Една от пострадалите лекарки е в тежко състояние.

„Тя е със съмнение за комоцио, удряна е в главата – блъскана е в стената. Жената е хоспитализирана в реанимация със съмнение за комоцио. Другата е с по-леки външни травми, но при нея има много тежък психологически шок”, заяви Антон Луков.

След побоя пациентът сам си тръгнал от болницата. По обяд обаче се връща, несъгласен с твърденията, че проявил агресия.

– Аз исках да говоря. Не счупих вратата. Свалих уплътненията и им казах "Влизам", твърди Здравко Инджов.
– Защо сложихте ръкавици на камерите?
– Тези неща малко се интерпретират. Камерите се обработват. То всичко се прави с фотошоп.

Според пациента лекарите не му разрешавали да пуши в отделелнието. Твърди, че е бивш полицай.

„Само й казах да замръзне и да изпълни полицейско гражданско разпореждане. Тя и туй не пожела. Не съм нападал. Те ме нападнаха”, твърди мъжът.

Пациентът е задържан за 24 часа. Според наши източници той има две досъдебни производства – за хулиганство и за закана за убийство. Заради здравословното му състояние обаче е бил с мярка "подписка".

По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!