Светла Аврамова завършва Софийската математическа гимназия. Още първата година като студент по „Педагогика на обучението по информатика и математика“' в Софийския университет започва да замества своите учители от гимназията. Сега е студент трета година и вече има трудов договор като преподавател.

„Започнах да водя часовете си тук, като замествах учители, които бяха болни. Започнах в края на пандемията, имаше много голяма липса на учители. Започнах да замествам и постепенно се увеличиха часовете и ми предложиха договор, 8-часов работен ден. Надявам се, когато съм първа смяна, да успявам да отида и на лекции в университета и през уикенда да се подготвям“, разказва младата учителка.

Мечтата ѝ още като ученичка е била да работи именно в математическата гимназия в София.

„Аз съм завършила в СМГ, от малка още бях много впечатлена от успехите на моите учители и съученици. Тук работят най-добрите учители, които са достигнали тавана на своето развитие. Това да бъдат учители, след това и колеги е огромно удоволствие“, разказва още Светла Аврамова.

Светла има желание да бъде по-близо до учениците си - залага на интерактивното съдържание в клас, много дискусии и групови проекти.

„Груповите проекти според мен не са много използвани, работата в екип е важна, за да може да се адаптираме в обществото след това. Трябва да успеем да накараме децата сами да се подготвят вкъщи, защото невинаги им става ясно, не всеки разбира цялата информация. Ако се подготвиш вкъщи допълнително, ще се получат нещата, не може без домашни“, отбелязва още тя.