Първият звънец удари за над 700 хил. деца и повече от 70 хил. учители. В празничния ден в новинарското студио на bTV гостуваха Йоана Младенова, която е пълна отличничка на матурите след седми клас, и Виктор Попов - читател на годината на Столичната библиотека.

„Дворът на нашето училище е в ремонт, така че се наложи да минем – не, че там е по-лошо. Всеки си имаше балон. Там с госпожата подредихме цветя. Аз седя до моя най-добър приятел. Вече се надявам да имаме по-добра дисциплина от последните два клас. Доста сме непослушни, но това не се отнася само за нас. Всеки клас е непослушен, поне така смятат госпожите. През цялата учебна година сега ще се възпитаваме, ще учим, ще излизаме на разходки в някой парк, защото дворът ни е в ремонт“, разказа Виктор.

„Аз съм в ново училище и беше вълнуващо да се запозная с новите съученици, да видя каква е атмосферата“, сподели Йоана, която вече е ученичка в осми клас в Софийската математическа гимназия. „Състезавам се от години и искам да продължа състезанията. Интересно ми е в математиката, за мен е предизвикателство да решавам задачи, които са по-трудни. По-важно е човек да стане добър пред това да спечели всички олимпиади“, каза още тя.

На същото мнение е и Виктор.

„По-важното е да си добър, олимпиадите минават и заминават. После, като си в университета, вече не те тормозят олимпиади. Минават и матурите и в четвърти, и в седми, и в дванайсти клас, и си готов“, смята той.

„Всички книги, които съм прочел, са ми любими. Ако трябва да кажа една, другата ще ми се обиди, така че – всички“, сподели още той.

На всички ученици той пожела „на добър час“ и да имат „супер хубава учебна година“ – „невероятна, изпълнена с хубави оценки и игри".

„Да се забавляват, да си преследват целите, да бъдат упорити и да вярват в себе си“, пожела Йоана.