Макар и с богата история и разположен сред красива природа, град Дряново през годините е оставал по-скоро в периферията на туристическото внимание.

Един млад човек иска да промени това и проектът „Дестинация Дряново” е резултат от неуморните му усилия през последните 7 години.

За Николай Карагьозов Дряново е Рай: „Има всичко, от което човек има нужда – гора, чист въздух, свободата просто да обърнеш внимание на себе си и на близките си, да се учиш, да се развиваш”.

Пред камерата на bTV той разказа, че през 2012 г. като първокурсник в специалността „Културен туризъм” започнал да вижда минусите в представянето на Дряново като дестинация до този момент. „След обичайното мрънкане в началото”, се захванал за работа и първо се появила страница в социалните мрежи, а днес вече е цял онлайн портал – с информация за събития, забележителности и маршрути.

Снимка: bTV

„Дестинация Дряново” е свързана и с доброволчески инициативи като ремонта на уникалната релефна карта в града и фестивала в чест на Кольо Фичето. Признава, че „без логика и разум” работи по огромния проект, който променя дряновския край, но категорично вярва, че за младите хора има място извън големия град: „Възможностите са навсякъде, в малките населени места има толкова много ненаправени неща, че всеки може да приеме предизвикателството да ги направи той”.