Събитията около щурма на Капитолия от привърженици на Тръмп почти „не се усещат в нашия щат (Илинойс). Ние сме в един „либерален парадайз“, където не се усеща напрежение. Ако някой тръгне да крещи за Тръмп особено в Чикаго, хората ще го гледат с насмешка и ще бъде някаква единица“, каза рапърът Мишо Шамара в „Тази неделя“.

Изпълнителят през последните години живее в САЩ и наблюдава събитията там от първо лице. По неговите думи няма „нормален човек да харесва Тръмп“, който е „един егоцентрик и се държи като източноевропейски диктатор“.

„Най-голямата безработица и криза от 80-те години насам са по времето на Тръмп, както и най-голямата здравна криза“, казва Мишо Шамара. 

Настоящият президент на САЩ е създал култ към своята личност през профила си в „Туитър“ и това е една от причините за атаката срещу Капитолия, смята българският рапър.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради Тръмп „има много голямо разделение и несигурност в нашата общност, изпокарахме се и за това много ме боли“, заяви Мишо Шамара.

Според него настроенията сред българите, които са привърженици на Тръмп, са породени от неправилното асоцииране на демократите в САЩ със социализма.

Българите са много расистки настроени и сред тях има много големи антиимигрантски настроения, сякаш не искат други хора да идват в САЩ, след като те вече са там, каза Мишо Шамара.

Какво разкри изпълнителят за бъдещите си планове, гледайте във видеото.