Когато си повтаряш "Любовта иде, любовта иде", тя наистина идва, казва певицата Веси Бонева. Всичко се случва тогава, когато трябва да се случи - само трябва да вярваме и да сме търпеливи. В рубриката "Менделсон" Явор Велчев-Яви и Веси Бонева разказват за любовта си и вдъхновението, което им носи.

Познавате гласа му още от златните години на група "Каффе". Освен в България, името му е познато и в Западна Европа, защото зад граница създава две успешни музикални групи. Често може да го видите да свири на китара. Пише и песни. 13 години живее в Белгия, където работи като юрисконсулт в най-голямата корабна компания там. През 2017 г. взривява публиката и журито на "Гласът на България". Обича да пътешества, цени малките неща и вярва в силата на любовта.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя свири на пиано от 8-годишна. На 10 записва първия си детски албум. Бързо става тийн идол с новоиздадените си парчета. Най-малките й почитатели веднага припознават гласа й във филмите "Леденото кралство" и "Красавицата и Звярът". Носителка е на няколко награди, сред които "Най-добър български видеоклип" на МАД ТВ – Гърция. Новата й песен "Буратино" дава заявка да се превърне в хит през лятото.

Снимка: btvnovinite.bg

И ако все още не сте разбрали Явор Велчев-Яви и Веси Бонева, освен влюбени в музиката, са влюбени и един в друг. Заедно са от година и половина, а през септември и предстои и сватбата им. Двамата не спират да пътуват и казват, че любовта им ги вдъхновява да творят. От последното им пътешествия до Малдивите и Шри Ланка се ражда и новото видео на Явор „Satisfection”, на което Веси е режисьор и оператор.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди да се запознаят и двамата живеят няколко години извън България. Тя във Франция, а той в Белгия. Осъзнават обаче, че в България се чувстват най-щастливи и се връщат.

„Когато изпях песента "Елате си" от последния ми албум "Родината", тогава всъщност се разделих с една стара моя връзка, която не беше в България, а във Франция. Изпявайки тази песен, нещо наистина ме накара да остана тук с мисълта, че няма да емигрирам никога през живота си. Той пък през същото време се е прибрал в България от 14 години живот в Белгия”, разказа Веси.

Снимка: btvnovinite.bg

„Много се старах да емигрирам, но също не успях”, допълни Явор.

В България се срещат в столично заведение на премиера на Веси и се запознават. Така започва и тяхната история.

„Откакто се запознахме и излязохме на разходка на Витоша не сме се разделяли”, разказва Явор.

Снимка: btvnovinite.bg

„Животът някак си отрежда в кой момент ще се случи нещо и естествено ние трябва да сме готови, да сме отворени към това да се случи, но и да бъдем вътрешно свободни и спокойни, че любовта иде. Аз всъщност вътрешно си повтарях дни наред: "Любовта иде, любовта иде". Ако нямате любов и не сте я срещнали, повтаряйте си го и ще видите, че тя ще дойде”, посъветва певицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Явор и Веси са заедно година и три месеца и вече са сгодени. Любовта им ги вдъхновява да създават музика и ги провокира към добри дела. Освен че създават нови песни, двамата са ментори на творческа академия за деца. Двамата се вълнуват силно и от опазването на околната среда.