Тя е една двойка, която всеки ще разпознае! Една фамилия легенда - Лечкови!

Йордан Лечков и съпругата му Светлана разказаха за головете, автоголовете и крайния резултат в живота.

Снимка: btvnovinite.bg
Мачът е спечелен служебно. Съдията е свирил в полза на единия отбор още преди началото.

Йордан решава, че именно Светлана ще бъде негова съпруга още на първата им среща. В младежките си години я вижда, харесва я и отива да ѝ каже, че рано или късно ще се ожени за нея.

„Не само жените имате интуиция, и мъжете също имаме интуиция! И щом към днешна дата го видим този разговор, значи моята интуиция се е оказала правилна. Аз съм късметлия, то е ясно“, споделя бившият футболист в националния отбор.

Снимка: btvnovinite.bg

Запознават се когато тя е на 16, а той на 19 години. Когато дошло време да се запознае с родителите ѝ, майката на Светлана отишла на театър и отказала да се запознае с Йордан.

„Точно преди да се оженим каза: „Сега ти трябва да решиш дали ще идваш с мен в София, защото аз искам да бъда голям спортист и ще бъда голям спортист. Имаше един такъв филм „Ултиматумът на Борн“, това е „Ултиматумът на Йордан“, разказа Светлана.

Снимка: btvnovinite.bg

Още като младо семейство живеят четири години в Хамбург, Германия, после и една в Марсилия, Франция. След една година и в Турция, Данчо окончателно се връща в България.

„Аз бях една от жените, които присъстваха и бяха по стъпките на националния отбор още в самото начало и после се върнах в България, защото синът ни беше много малък. Аз трябваше да се върна. И на 10-и юли си спомням, че гледахме мача и всички изреваха, че е гол. Татко излезе на терасата. Взе една пушка и започна да стреля, аз започнах да викам, защото събудиха детето“, сподели съпругата на Лечков.

Снимка: btvnovinite.bg

„Там бяхме много, въпреки че и като отделни личности, но съумяхме да направим един добър колектив. И голът е винаги плод на общия труд“, споделя футболистът.

Снимка: btvnovinite.bg
След победата на България над Германия, Лечков сподели, че като футболист на германската Бундеслига, неговите колеги не са приели загубата и гола му в най-добрия аспект. Променя се отношението на спортистите към него.

Лечков е категоричен, че, ако децата му бяха избрали пътя да стават футболисти, щяха да бъдат постоянно накълцвани заради това, което е бил баща им. Най-вече заради сравненията, които са неизбежни.

Снимка: btvnovinite.bg

След завръщането им в България следват още признания, но и трусове. Йордан Лечков става кмет на Сливен, като вторият му мандат приключва със скандал.

Двамата преживяват труса благодарение на подкрепата, която дават един на друг.

Снимка: btvnovinite.bg

Светлана предпочита съпругът ѝ да взима решенията, защото така ще почувства неговата сила.

Снимка: btvnovinite.bg

И въпреки, че е легендарен футболист, Йордан Лечков не гледа футбол. Признава, че винаги е човекът с гръб към телевизора.

Но Светлана е сред първите фенове на Данчо на терена.

Снимка: btvnovinite.bg
„Мога да ви разкажа една случка в Германия. Целият стадион ми скандира името, бием Байерн Мюнхен, например. Мачът свършва, всеки те поздравява, тръгваме към вкъщи. В колата сме, тя мълчи, сърдита е нещо. И аз мълча две-три минути и я питам „Какво става?“, а тя ми отговаря: „Ти какво мислиш, че днес игра нещо ли?“, сподели Лечков.

Но това за него е градивна критика, благодарение, на която може да направи правилен анализ и да си каже, че може повече!

Вижте целия разказ на семейство Лечкови във видеото!